De mediagenieke Vliegende Hollander zal routes van het verleden heropenen, goed zichtbaar gemaakt met state of the art media-inzet. The sky is the limit voor de vele partners, collega’s, reizigers, supporters en fans.

De routes en de avonturen van de DC-4 langs vergeten bestemmingen zijn van dichtbij te volgen. Partners, supporters en fans beleven de verhalen van de Flying Dutchman Foundation op vele manieren.

De stichting Flying Dutchman Foundation stelt haar DC-4 beschikbaar voor haar partners tegen een bijdrage per vlieguur. Daarmee beperken wij ons het beheer, onderhoud en vlieg-technische operatie. Voor het vliegen met de DC-4 kunt u contact opnemen met Philippe@seymourfilms.nl

Plannen voor onze partners;

Handelsmissies

Zuid-Afrika

De legende herleeft wanneer de Skymaster van Kaapstad vertrekt voor een tocht door Afrika waarbij bijzondere bestemmingen worden aangedaan. Ook in Europa worden belangrijke bestemmingen bezocht op weg naar Amsterdam. Media kunnen berichten over het mooie verhaal van de verwerving, de grote inspectie en de opleidingen van technici en bemanning van de magistrale Douglas DC-4 Skymaster, maar ook van de reis door Afrika en Europa. Mogelijkheden voor een televisieverslag dat doet denken aan de tijden van de orient-express.

New York

In 1946 was KLM de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die een transatlantische verbinding naar New York op nam in haar dienstregeling. De eerste vluchten werden uitgevoerd met een DC-4 Skymaster. Zoals het Polygoon Journaal uit die tijd spreekt van de legende die tot werkelijkheid werd gebracht door Schiphol met New York te verbinden, zo herhaalt the Flying Dutchman 70 jaar na dato deze bijzonder vlucht. In New York meert de DC-4 af bij Terminal 4 dat door Schiphol wordt geëxploiteerd.

Zuid-Amerika

In 1946 voerde de KLM de eerste officiële KLM-vlucht naar Rio de Janeiro uit. Zeventig jaar na deze heroïsche aankomst zal de the Flying Dutchman opnieuw haar opwachting maken in Rio de Janeiro. In 2016 vinden de Olympische Spelen plaats in Brazilië. De Flying Dutchman kan in die periode worden ingezet voor promotiedoeleinden. Aansluitend kunnen enkele promotievluchten in Zuid- en Midden-Amerika en de VS en Canada worden toegevoegd.

Batavia en tour door Azië

In het najaar van 1945 herstelde KLM de verbinding met ‘de oost’. De Flying Dutchman zal van Amsterdam naar Batavia vertrekken ter herinnering aan deze belangrijke route. Aansluitend kan een promotietour in Azië worden gemaakt.

Curaçao

In 2016 is het exact zeventig jaar nadat de KLM de doorverbinding van Amsterdam via New York naar Curaçao tot stand bracht. Een mooie gelegenheid om onze Flying Dutchman een bezoek te laten brengen aan de overzeese delen van ons Koninkrijk. Mogelijkheid om een associatie te maken met de ruimtevluchten die SXC vanaf Curaçao gaat maken.

Naast de genoemde vluchten zullen jaarlijks handelsmissies worden georganiseerd naar belangrijke internationale airshows. Ook is de Flying Dutchman beschikbaar voor promotiereizen van haar partners.

 

Overige mijlpalen

2016           100 jaar Schiphol.

2019           KLM 100 jaar

2020           100 jaar sinds eerste KLM vlucht

Phone: +31 6 28338825

1117BG, Schiphol, The Netherlands

Thermiekstraat 154
Contact us