The Flying Dutchman Foundation ontstaat wanneer vier zeer gemotiveerde mannen het initiatief nemen om een DC-4 uit Zuid-Afrika naar Nederland terug te brengen. Anne Cor Groeneveld, Ton van Deursen, Martin Schefffmann en Lars den Hartigh voelen dat er een breed draagvlak ontstaat voor hun plannen. De DC-4 Skymaster kan de Nederlandse luchtvaartsector samenbrengen op een manier die het belang van de internationale connecties van Nederland benadrukt en die appelleert aan de pioniersspirit van de industrie.

Momentum

Ook de timing is goed. De luchtvaart staat voor grote uitdagingen en ook in ons land is dit merkbaar. Juist nu is het een geschikt moment om de trots voor de Nederlandse luchtvaart aan te wakkeren. De economische vooruitzichten verbeteren en een terugblik op 100 jaar commerciële luchtvaart in Nederland demonstreert de veerkracht en innovativiteit van deze sector in ons land.

Het enthousiasme voor het initiatief van de Flying Dutchman Foundation wordt breed gesteund en het idee voor een platform voor meerdere activiteiten met zakelijke spin-of ontstaat. De Flying Dutchman Foundation wordt opgericht op 2 december 2013 en de beoogde DC-4 gekocht op 23 december. De vier initiators willen de Flying Dutchman op handelsmissie sturen, op expedities met een verhaal. Aantrekkelijke reizen, ter ere van bijvoorbeeld zeventig jaar de verbinding tussen Nederland en Amerika.

 

Bestuur

Het bestuur van de Flying Dutchman Foundation wordt gevormd door

 

Lars den Hartigh MSc, voorzitter, gezagvoerder Embraer 190 KLM

Olaf Hoftijzer, secretaris, Director Training KLM Engineering & Maintenance

Sudeep Moses Raju, penningmeester, Delivery manager EPAM systems

Philippe Tammes, bestuurslid, eigenaar Seymour Films & Projects

Vacature, bestuurslid

 

klik hier voor meer informatie over de stichting Flying Dutchman Foundation

Phone: +31 6 28338825

1117BG, Schiphol, The Netherlands

Thermiekstraat 154
Contact us